Lonkerovaras jäi kiinni Hämeenlinnassa – jo 64. kerta vuoden sisään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kauppiaat ja kioskiyrittäjät ovat vaatineet myymälävarkaille kovempia rangaistuksia, sillä pelkät sakot eivät estä laitapuolen kulkijoita anastamasta. Hämeen poliisi kertoo esimerkkinä viisikymppisestä miehestä, joka jäi viikonloppuna kiinni neljän lonkeron varastamisesta.

Mies oli näpistänyt neljä puolen litran lonkerojuomaa Hämeenlinnan rautatieaseman kioskista sunnuntaiaamuna. Mies pelasi rahapelikoneita kioskin sisällä poliisien saavuttua paikalle. Hän on tuttu varas viranomaisille.

Miehelle on kertynyt aikaisempia näpistysrikoksia vuoden sisällä 63 kappaletta. Kannattaa myös muistaa, että hän on varmasti varastellut myös jäämättä kiinni, joten taparikollinen viis välittää saamistaan rangaistuksista. Nyt näpistelijä otettiin kiinni poliisilain perusteella.