Matkustajakone ajautui rajusti ulos kiitotieltä – matkustaja kuvasi turman videolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Liukkaat talvikelit eivät ole lainkaan uutta Yhdysvaltojen pohjoisosissa, kuten esimerkiksi Chicagossa, mutta onnettomuuksia niiden johdosta kuitenkin tapahtuu. Nyt O’Haren kansainvälisellä lentokentällä tapahtui onnettomuus, jossa American Eagle -lentoyhtiön matkustajakone ajautui kiitotieltä.

Lentokone oli laskeutumassa lennolta Pohjois-Carolinan Greensborosta, kun se alkoi liikehtiä oudosti kesken jarrutuksen. Matkustajan kuvaamalla videolla kuullaan miten matkustajat reagoivat lentokoneen luisuun huudahtamalla, kunnes se muutaman sekunnin kuluttua ajautui ulos kiitotieltä ja sen siipi osui maahan. Ilmailuviranomaisten mukaan turman syynä oli laskussa hajonnut laskuteline.

Lentokentällä oli turmahetkellä lunta ja kiitotiellä mitä ilmeisimmin jäätä. Envoy Airin operoimalla American Eaglen lennolla oli 38 matkustajaa ja kolme miehistön jäsentä. Kaikki selvisivät turmasta vammoitta ja he pääsivät lentokoneesta nopeasti ulos ja linja-autolla terminaaliin.