Psykologit: Jouluelokuvat lisäävät onnellisuutta – ”Pitäisi katsoa ympäri vuoden”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Pelkästään suomenkieliseen Wikipediaan on listattu lähes 80 jouluelokuvaa. Joukossa ovat muun muassa legendaarinen Lumiukko ja Joulutarina. Empire-lehden lukijat valitsivat Die Hardin kaikkien aikojen parhaimmaksi jouluelokuvaksi muutama vuosi sitten.

Jouluelokuvien katsominen kannattaa. Psykologien mukaan jouluelokuvat tuottavat onnellisuushormoneja, jotka puolestaan vaikuttavat ihmisen terveyteen suotuisasti. Lisäksi stressi vähenee ja ahdistus poistuu.

Jouluelokuvat ovat perinteisesti myönteisiä ja innostavia. Niissä on onnellinen loppu ja niiden kautta voi ammentaa hyvän olon tunteita. Jouluelokuvissa kunnioitetaan rakkauta, perhearvoja ja hyviä käytöstapoja. Lisäksi niihin liittyy usein mukavia muistoja, jotka palauttavat elämän onnellisia hetkiä mieleen, Do You Remember uutisoi.