Salakavala nettihuijaus Aktian asiakkaille – älä klikkaa tätä sähköpostia

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa liikkuu päivittäin tuhansittain erilaisia huijauksia, joilla yritetään esimerkiksi saada ihmiset luovuttamaan nettipankkien ja luottokorttien salaisia tietoja rikollisille. Tänään suomalaisille käyttäjille on lähetetty salakavala huijausviesti Aktian asiakkaille.

Staran tietoon on tullut, että lukemattomien suomalaisten sähköposteihin on tänään tullut Aktian nimissä melko viattoman näköinen viesti, jossa kerrotaan verkkopankkiin tulleesta viestistä. Sen lukeakseen käyttäjän tulee klikata linkkiä, joka vie verkkopankkiin. Todellisuudessa tilanne on kuitenkin aivan toinen, sillä huijauslinkki ei vie asiakasta Aktian palveluun, vaan rikollisten sivustolle.

Linkin oikea osoite näkyy monissa sovelluksissa, kun hiirtä pitää hetken aikaa linkin päällä. Silloin voidaan huomata, että se ohjaakin asiakkaan Aktian sijaan brasilialaiselle verkkosivustolle, jonne pahaa-aavistamaton käyttäjä voi vahingossa syöttää verkkopankkinsa tunnukset. Niin tehdessään tunnukset päätyvät suoraan rikollisten käyttöön.