Poliisi otti kiinni Kajaanin parittajan – tarjosi muutakin kuin hierontaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ulkomaalaistaustaisen naisen epäillään syyllistyneen paritukseen Kajaanissa. Hän oli hankkinut käyttöönsä erillisen tilan, jossa järjestettiin seksipalveluiden myyntiä. Toiminta oli verhoiltu hierontapalveluksi.

Vyyhti lähti purkaantumaan, kun Oulun poliisin ulkomaalaistutkintayksikkö tapasi lokakuussa ulkomaalaisvalvonnan yhteydessä viitteitä seksipalveluiden myynnistä Kajaanissa sijaitsevassa hierontapaikassa. Poliisi epäilee, että ulkomaalaistaustainen nainen on järjestänyt yritystoimintaa kolmella eri paikkakunnalla. Tiloissa on myyty hieronnan lisäksi seksiä.

Seksin myyminen hierontalaitoksissa on ollut olennainen osa hänen liiketoimintaansa. Osa seksuaalipalveluja myynneistä naisista on kielitaidottomia ja täysin riippuvaisia ”Madamesta” Suomessa ollessaan. Hierontaa mainostettiin nettisivustolla, joka oli tarkoitettu seksikontaktien sopimiseen.

Perusmuotoisesta paritusrikoksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi. Seksin ostaminen on rangaistavaa silloin, kun seksin ostaja on tietoinen siitä, että kyseessä on seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäyttö. Kolmannen maan kansalaisen kohdalla seksuaalipalvelujen myynti tarkoittaa Suomesta käännyttämistä ulkomaalaislakiin perustuen.

Seksin myyminen ilman parittajaa ei ole Suomen rikoslaissa rangaistava rikos. Rikoksesta epäilty oli tutkintavankina esitutkinnan aikana. Esitutkinta on suoritettu ja asia siirtyy loppulausunnon jälkeen syyttäjälle syyteharkintaan.