Yhdeksänvuotias valmistuu yliopistosta – älykkyysosamäärä 145

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollantilainen Laurent Simons on nimetty ihmelapseksi hyvästä syystä. Hänestä on tulossa nuorimpana koskaan yliopistosta valmistunut henkilö vasta yhdeksänvuotiaana.

Laurent on valmistumassa sähköinsinööriksi Eindhovenin tenknillisestä yliopistosta joulukuussa. Pojan tarkoituksena on jatkaa alemmasta korkeakoulututkinnosta tohtorikoulutusohjelmaan. Lukiosta Laurent valmistui vuonna 2018.

Lapsen kyvyt ilmenivät jo nuorella iällä. Opettajat alkoivat testaamaan hänen tietojaan järjestämällä kokeita kokeiden perään. CNN-uutissivuston mukaan he vertasivat Laurentia sieneen joka imee itseensä tietoa hurjalla vauhdilla.

Hollantilaislapsen älykkyysosamääräksi on mitattu 145. Sähkötekniikan lisäksi lääketieteestä kiinnostunut Laurent tietää jo mitä hän haluaa tehdä isona. Hänen suunnitelmissaan on kehitellä keinotekoisia elimiä.