Kiehtova video: Eniten myyneet artistit vuosikymmenten aikana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eri musiikkityylien suosio on vaihdellut vuosikymmenien aikana melkoisesti. Siinä missä 1960- ja 1970 -luvuilla suosituinta musiikkia oli pääasiassa rock, on listoja hallinnut 2000-luvulla pop ja hiphop.

Youtube Data is Beautiful -kanavalla on julkaistu kiehtova video maailman eniten levyjä myyneistä artisteista. Se paljastaa animoidun taulukon voimin, mitkä artistit ovat olleet levymyynniltään suurimpia vuosien 1969-2019 aikana.

Videon alkupäässä levymyyntiä hallitsevat ylivoimaisesti vielä The Beatles ja Elvis Presley, mutta 80-luvulle tultaessa kärkipaikan vie vuosikausiksi Michael Jackson. Vuosituhannen vaihteessa ylivoimaiseksi ykköseksi nousee Backstreet Boysin syrjäyttävä Eminem. 2010-luvulla kärkipaikkaa hallitsee puolestaan kanadalainen räppäri Drake.