Maailman pisimmän lennon ennätys rikottiin – Lontoosta Sydneyyn 19 tuntia ja 19 minuuttia

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialainen lentoyhtiö Qantas on jo toistamiseen rikkonut maailman pisimmän yhtäjaksoisen lennon ennätyksen. Uusi ennätys rikottiin vain alle kuukausi edellisen jälkeen.

Qantasin kone nousi ilmaan Lontoosta ja laskeutui Australian Sydneyn lentokentälle. Matkaa kertyi 19 tuntia ja 19 minuuttia kestäneelle lennolle yli 17 800 kilometriä. Lennon aikana matkustajat pääsivät CNN-uutissivuston mukaan seuraamaan kahta auringonnousua.

Koska kyseessä oli eräänlainen kokeilu, oli normaalisti 250 henkeä vetävässä Dreamliner-koneessa vain 50 matkustajaa. Lennolla haluttiin selvittää, minkälaisia vaikutuksia niin pitkällä lennolla olisi matkustajiin. Heille puettiin matkan ajaksi unirytmiä ja fyysistä aktiivisuutta seuraavat biometriset tarkkailulatteet.

Qantas suoritti lokakuussa samankaltaisen, lennon New Yorkista Sydneyyn. Mikäli kokeilut todetaan onnistuneiksi, suunnittelee yhtiö aloittavansa pitkät lennot vuosina 2022 tai 2023.