Poliisilta vakava varoitus hyväksikäytöstä: ”Lähetti mulle dickpicin”

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin, pikaviestimien ja sosiaalisen median myötä myös Suomeen on rantautunut kokonaan uudenlainen rikollisuuden ala, jossa vanhemmat ihmiset yrittävät käyttää hyväkseen lapsia ja nuoria. Nyt poliisi on julkaissut sosiaalisessa mediassa aiheesta vakavan varoituksen.

– Tuntematon mies laittoi mulle viestiä somessa. Olimme kirjoitelleet hetken, kun hän lähetti mulle dickpicin. Sen kirjoitukset oli muutenkin ahdistavia, se ehdotteli niissä kaikkea ikävää, poliisi kirjoittaa kuvitteellisesta esimerkistä.

– Kerroin asiasta äidille, vaikka hävetti. Teimme viesteistä rikosilmoituksen. Sen kannatti, sillä mies paljastui hyväksikäyttäjäksi, jolla oli muitakin uhreja. Tyttö, 13 v.

Viranomaiset muistuttavat, että seksuaalisen materiaalin ja viestien lähettäminen alle 16-vuotiaalle on Suomessa rangaistava rikos. Poliisi rohkaisee ottamaan tällaisissa tapauksissa yhteyttä, sillä jokainen vihje on arvokas ja voi viedä hyväksikäyttäjän jäljille.