Lääkäri varoittaa: Älä masturboi sähköhammasharjalla

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat masturboineet kautta aikojen kodin taloustavaroilla ja esineillä. Seksivälinemarkkinat pursuavat masturboimiseen sopivaa välineistöä, mutta silti osa ihmisistä hyödyntää esimerkiksi ruoka-aineita tai sopivan muotoisia taloustarvikkeita.

Naisten genitaalialueet ovat herkkiä bakteerimuutoksille ja pH-tasapainon järkkymiselle. Pahimmillaan vierasesineiden pöpöt voivat aiheuttaa tulehduksia. Gynekologi Anne Henderson muistuttaa naisia, että masturboimisessa on järkevää suosia asiaan tarkoitettuja leluja.

Esimerkiksi sähköhammasharjoista on tullut yllättävän suosittuja masturbointivälineitä. Henderson kuitenkin varoittaa, että se voi aiheuttaa kudosvaurioita naisen genitaalialueelle. Trendi kasvatti suosiotaan kaiketi Orange Is The New Black -sarjan myötä, kun yksi hahmoista masturboi sähköhammasharjalla, The Sun raportoi. Orgasmin saavuttaa jykevämmin ja turvallisemmin vibraattorin avulla.