Pikkujoululiikenne työllistää poliisia – 124 rattijuoppoa kiinni viime viikonloppuna

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi valvoi viime viikonloppuna pikkujoululiikennettä. Tehostetussa valtakunnallisessa valvonnassa tavoitettiin 124 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa. Valvonnan yhteydessä tavattiin myös 28 muusta rikoksesta epäiltyä ja 30 etsintäkuulutettua.

Poliisi puhallutti kaikkiaan 27.088 kuljettajaa. Rattijuoppojen määrä oli puhalluskokeiden määrään suhteutettuna hieman suurempi kuin edellisvuoden vastaavassa tehovalvonnassa.Puhallusratsioita kohdennettiin etenkin ilta- ja yöajan pikkujoululiikenteeseen. Tehostettua valvontaa jatketaan myös tulevana viikonloppuna koko maassa.

– Valvonnalla ja siitä tiedottamalla poliisi pyrkii ennalta estämään vakavia rattijuopumusonnettomuuksia, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta sanoo.