Suomi maailman turvallisin maa – Ruotsin sijoitus muita Pohjoismaita heikompi

Matkailu · Terhi Piiroinen

International SOS on listannut uuden interaktiivisen eri maiden riskikartan vuodelle 2020. Suomi on sijoittunut viime vuosien tapaan maailman turvallisimpien matkakohteiden joukkoon yhdessä Norjan ja Islannin kanssa.

Travel Risk Map analysoi eri maiden liikenneturvallisuutta, yleistä turvallisuutta ja terveysriskejä. Suomi, Norja, Islanti, Tanska, Luxembourg, Sveitsi, Grönlanti ja Slovenia ovat maailman turvallisimpia matkakohteita. Sen sijaan vaarallisinta on matkustaa Afganistaniin, Syyriaan, Jemeniin, Irakiin ja Nigerian osiin. Terveysriskit ovat suurimmat Sierra Leonessa, Guineassa, Liberiassa, Jemenissä ja Pohjois-Koreassa.

Pohjoismaat menestyvät kaikilla mittareilla, niin yleisen turvallisuuden, terveysriskien ja liikenneturvallisuuden suhteen. Ruotsi sijoittui yleisen turvallisuuden puolesta Suomea, Tanskaa, Norjaa ja Islantia heikommin. Interaktiivisen kartan mukaan Libya ja Somalia ovat maailman vaarallisimmat maat vuonna 2020, International SOS listaa.