Älymatkalaukku kuin skootteri – kuljettaa matkustajaa lentokentällä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Naucrates-matkalaukusta on tullut megasuosittu jo ennen sen massatuotantoa. Indiegogo-kampanjan avulla rahoitusta hakenut yhtiö on tuomassa markkinoille matkalaukkua, joka seuraa omistajaansa tai pystyy lukittautumaan älypuhelimen sovelluksen avulla.

Kaikista paras ominaisuus lienee matkalaukun kuljetuskyky. Matkustaja pystyy matkaamaan laukulla seitsemän kilometriä. Tästä on iso apu esimerkiksi lentokentillä, joissa on pitkät välimatkat. Matkalaukussa on ladattava akku.

Matkalaukkuun on asennettu myös paikannin, jonka avulla sen sijaintia voi seurata reaaliaikaisesti. Tämä helpottaa esimerkiksi kadonneiden matkatavaroiden löytymistä. Laukku kustantaa ennakkotarjouksessa alle 400 euroa Indiegogo-sivuston lahjoittajille.