Mies suoritti miljoonan dollarin huijauksen vankilasta käsin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Nigerialainen Hope Olusegun Aroke tuomittiin 24 vuoden vankeusrangaistukseen lukuisista internet-huijauksista vuonna 2012. Se ei kuitenkaan estänyt häntä jatkamasta niiden tekemistä.

Aroke on onnistunut suorittamaan miljoonan dollarin arvoisen jättihuijauksen istuessaan tuomiota. Huijaus onnistui lukuisten rikostovereiden avustuksella. Rikostutkimuksissa kävi ilmi, että hänellä oli pääsy internetiin ja matkapuhelimeen vankilasta käsin.

Aroken kerrotaan päätyneen sairaalaan tuomionsa aikana määrittelemättömän sairauden vuoksi. Vankilaan palaamisen sijaan hän oli onnistunut vierailemaan erilaisissa tapaamisissa ja näkemään vaimoaan sekä lapsiaan hotellissa.

CNN-uutissivuston mukaan viranomaiset tutkivat parhaillaan, kuinka Aroke onnistui huijauksessaan. Mies pidätettiin vuonna 2012 hänen palattuaan Nigeriaan Malesiasta. Aroke oli väittänyt uhreilleen olevansa tietotekniikan yliopisto-opiskelija, vaikka tosiasiassa hän johti mittavaa ja kansainvälistä internet-huijausta.