Vaasalainen autokauppias otti rahat etukäteen – 40 asiakasta jäi ilman autoa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Etelä-Pohjanmaalla on toiminut parin vuoden ajan petoksiin erikoistunut autokauppias. Mies oli huijannut ihmisiltä etukäteismaksuja autoista, joita ei koskaan toimitettu asiakkaille. Asia on edennyt syyteharkintaan.

Tuontiautojen laajamittainen petossarja sijoittuu vuosille 2017–2019. Myyjä on saanut kahden vuoden tekoaikana etukäteen korvauksen asiakkailtaan ajoneuvoista, jotka on ollut määrä toimittaa asiakkaille myöhemmin. Nelisenkymmentä auton ostajaa ei ole saanut koskaan ajoneuvoa maksusta huolimatta.

Ostajat ovat tehneet poliisille rikosilmoituksen törkeästä petoksesta tai petoksesta, koska katsovat myyjän erehdyttäneen heitä autokaupassa. Asianomistajien kärsimä tappio yhteensä on noin 350.000 euroa. Asiaa tutkinut Pohjanmaan talousrikosyksikkö on saanut esitutkinnan nyt päätökseen.