Näin luksusta bussimatka voi olla – kelpaisiko sinullekin?

Lifestyle Lux · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä joutuu matkustamaan töihin ruuhka-aikaan, mikä saattaa pidentää työmatkojen kokonaispituutta ja nipistää mukavuutta. Japanissa on maailman toimivin julkinen junaverkosto, mutta se on niin ikään aamuisin todella ruuhkainen.

Nyt on ymmärretty markkinarako niille, jotka haluavat matkustaa työpaikalleen rauhallisemmin luksustyyliin. Tokioon on perustettu aamubussivuoro, jota kuvaillaan ultraluksukseksi. Työmatkalaiset voivat matkustaa töihin mukavuuteen panostaen ensi kuusta alkaen.

Linja-autot kulkevat noin 40 minuutin pituisen matkan Ikebukuron asemalta Tokioon. Linja-autoissa on säädettävät tuolit, USB-portit, viltit ja tossut asiakkaiden käyttöön. Lisäksi matkustajille tarjoillaan aamiainen omalle istumapaikalle kannettuna.

Valitettavasti kyseessä on YuGa-yhtiön muutaman kerran kokeilu, ja linja palvelee asiakkaita ainoastaan viitenä päivänä joulukuussa. Nescafen kanssa yhteistyössä toteutettu hanke on maksuton, ja matkustajat arvotaan jokaiselle vuorolle. Moni olisi kuitenkin valmis maksamaan hieman ekstraa saadakseen työmatkoista nautinnollisempia pahimman ruuhkan aikaan.