Poliisille Boston Dynamicsin koirarobotti – viraalivideo leviää

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Boston Dynamics -yhtiön koiramaisen Spot-robotin kehittymistä on esitelty lukuisissa yhtiön julkaisemissa videoissa. Nyt ketterien robottien on paljastettu olevan jo poliisin käytössä.

Verkossa levinneellä videolla nähdään kaksi Spot-robottia, joista toinen avaa rakennuksen oven. Video on kuvattu poliisin harjoituksissa. Spotia on poliisin mukaan käytetty myös kahdessa todellisessa poliisitilanteessa, joskin tapausten yksityiskohtia ei paljastettu.

Video on herättänyt huolen robottien mahdollisesta aseistamisesta. Poliisin Boston Dynamicsin kanssa tekemässä sopimuksessa kuitenkin kielletään robotin käyttö ihmisten vahingoittamiseen tai pelotteluun. Sitä kerrotaan käytettävän lähinnä tarkkailutilanteissa.

– Seuraavien 5-10 vuoden aikana Spotia käytetään vaarallisten tilanteiden tarkkailuun, epäilyttävien pakettien tutkimiseen ja vaarallisten kaasujen havaitsemiseen hätätilanteissa, Boston Dynamics kuvailee Gizmodo-sivustolle.