Barack Obama sai nimeään kantavan kadun Los Angelesiin – halkoo historiallisen asuinalueen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kolme mailia pitkä katu on nimetty uudelleen Yhdysvaltojen entisen presidentti Barack Obaman mukaan Los Angelesissa. Alue on tunnettu etenkin sen historiasta tummaihoisen väestön keskuudessa. Katu oli ennen nimeltään Rodeo Drive.

Los Angelesin toista Rodeo Drivea ei tule sekoittaan Beverly Hillsissä kulkevaan, samannimiseen ostoskatuun. Los Angelesissa Cienegan alueella sijaitseva katu on pituudeltaan noin viisi kilometriä. Samalla alueella sijaitsee myös muiden presidenttien mukaan nimettyjä sekä muun muassa Martin Luther Kingille omistettu katu, Independent uutisoi.

Suomessa on myös presidenteille omistettuja katuja. Eniten löytyy Urho Kekkosen mukaan nimettyjä katuja, mutta osa presidenteistä on saanut myös omaa nimeään kantavan puiston tai aukion. Sauli Niinistöllä ei ole vielä omaa nimikkokatua tai -tietä Suomessa.