Rutiinit luovat järjestystä ja hyvinvointia elämään – muista nämä asiat

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Olitko päättänyt lähteä aamulenkille, mutta torkutitkin herätyskelloa tunnin lisää? Huomasitko koko illan vierähtäneen taas puhelinta plärätessä? Rutiinit voivat auttaa uusien ja terveellisempien elämäntapojen omaksumisessa.

Jos haluaa käydä esimerkiksi aamuisin lenkillä ennen töihin menoa, joutuu yleensä heräämään tavallista aikaisemmin. Ensimmäiset viikot saattavat olla hankalia, mutta aikataulun rutinoituessa ei osaa enää olla ilman aamulenkkiä. Rutiininen omaksuminen vaatii myös ajan lisäksi päättäväisyyttä, PureWow huomauttaa.

Jos haluaa elää terveemmin, kannattaa opetella sanomaan haitallisille asioille kieltävästi. Kahvipöydässä ei tarvitse syödä pullaa tai ystävien kanssa tavatessa ei ole pakko nauttia alkoholia. Joillekin auttaa asian kirjoittaminen ylös tai kalenteriin. Kannattaa myös ulkoistaa ja organisoida elämässään asioita, joita ei ole pakko tehdä itse tai vanhoilla kaavoilla. Palkkaa siivousapua, tilaa ruokaostokset netistä ja tee töitä etänä. Sen jälkeen jää enemmän aikaa hyvinvointiin panostamiseen.