Brasilian presidentti syytti Leonardo DiCapriota Amazonin metsäpaloista – näin tähti vastasi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on laukonut erikoisia syytöksiä näyttelijä Leonardo DiCapriota kohtaan. Presidentin mukaan tähti on osasyyllinen Amazonin metsäpaloista.

Bolsonaro syyttää taannoisista metsäpaloista luonnonsuojelujärjestöjä. AP-uutistoimiston mukaan hän kertoo DiCaprion lahjoittaneen rahaa kyseisille järjestöille. Bolsonaro ei tarjonnut väitteilleen todisteita.

DiCaprio on sittemmin vastannut syytöksiin. Tähden mukaan hän ei lahjoittanut rahaa järjestöille, joiden Bolsonaro väittää aiheuttaneen metsäpalot. DiCaprio kuitenkin kuvailee ryhmiä tukemisen arvoisiksi.

– Tulen jatkossakin tukemaan Brasilian alkuperäiskansoja, paikallisia hallituksia, tutkijoita, opettajia ja tavallista kansaa jotka työskentelevät väsymättömästi suojellakseen Amazonia kaikkien brasilialaisten tulevaisuuden puolesta, DiCaprio kirjoitti Instagramissa.