Jättimäinen musta aukko löytyi avaruudesta – tutkijat ihmeissään valtavasta koosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijat ovat löytäneet avaruudesta niin suuren mustan aukon, ettei sen pitäisi olla nykytiedon valossa edes mahdollista. Sen massa on 70 kertaa aurinkoa suurempi. LB-1 -nimen saaneen mustan aukon löysivät kiinalaiset tutkijat. Se sijaitsee noin 15 000 valovuoden päässä.

Etäisyys vastaa tähtitieteellisessä mittakaavassa lehdistötiedotteen mukaan kosmista takapihaamme. Löydetty musta aukko syntyi romahtaneen tähden räjähtäessä. Tutkijoiden mukaan kyseisen kaltaisten mustien aukkojen ei pitäisi saavuttaa galaksissamme yli 25-kertaisesti auringon massaa, uutisoi Space.com.

LB-1 on suuresta koostaan huolimatta kääpiö verrattuna galaksien keskiöissä sijaitseviin supermassiivisiin mustiin aukkoihin. Ne voivat olla miljardeja kertoja aurinkoa suurempia.