Jääkarhu sotkettiin maalilla Venäjällä – asiantuntijat uskovat kuolevan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmisten tyhmyydellä ei ole rajaa, sillä ajoittain tulee esiin tapauksia, joiden motiivina on ollut silkka ilkeys ja pahantahtoisuus. Nyt Venäjällä on kuvattu malliesimerkki tällaisesta, kun joku oli sotkenut valkoisen jääkarhun turkin mustalla maalilla. Turkkiin oli maalattu ilmeisesti spraymaalilla teksti ”T-34”.

Maalaus viittaa neuvostotankkiin, joten se lienee tehty jääkarhun turkkiin silkkaa ilkeyttä. Asiantuntijoiden mukaan teolla voi kuitenkin olla ikävät seuraukset, sillä heidän mukaansa musta maali valkoisessa turkissa vaikeuttaa merkittävästi eläimen luonnollista ruoanhankintaa metsästämällä. Siksi asiantuntijat uskovat, että jääkarhu tulee kuolemaan tempauksen johdosta.

Kohun aiheuttaneen videon julkaisi Facebookissa viikonloppuna Sergey Kavry, joka on paikallisen WWF-järjestön työnteijä. Video on mahdollisesti kuvattu Koillis-Venäjällä Chukotkan kaupungin alueella, mutta siitä ei ole kuitenkaan varmuutta. Alueen asukkaat ja jääkarhut ovat olleet jo pitkään huonoissa väleissä, kun eläimet tulevat ihmisten mukaan liian lähelle asuttuja alueita.

😠Вот зачем?!, зачем!!!😠Он же не сможет охотится незаметно! От голода начнёт отбирать добычу, погибнет сам или других покалечит. В села начнёт заходить.

Publiée par Серёга Кавры sur Dimanche 1 décembre 2019