Julkkiskokki paljasti: ”Tällä drinkillä lähtee krapula”

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Pikkujouluaikana saattaa joillakin olla useammat juhlat yhden viikon aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että krapula tulee korjata mahdollisimman pian sen puhkeamisen jälkeen, jotta se ei haittaa velvollisuuksien suorittamista. Osa turvautuu vissyyn ja ibuprofeiiniin, toiset ahtavat sisuksiinsa pitsaa ja kokista.

Vicen mukaan julkkiskokki Fergus Henderson tietää, että krapula lähtee sillä millä on tollutkin. Korjaussarja ei tarkoita kakkospäivän ryypiskelyä, vaan sivistynyttä lounastaukoa oloa korjaavien antimien kera. Perinteisin krapuladrinkki lienee Bloody Mary.

Lontoon pubikulttuurin sykkeessä viihtyvä brittikokki Henderson suosittelee krapuladrinkin raaka-aineeksi Fernetiä. Fernet-Brancan valmistamiseen käytetään 27 eri yrttiä. Hän sekoittaa isänsä oppien mukaisesti Fernetiin minttulikööriä ja sujauttaa lasiin pari jääpalaa. Se riittää.