Pelaaja myi kokaiinia Playstationillaan – FBI narautti peiteoperaatiolla

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Huumekauppa on siirtynyt viime vuosien aikana yhä enemmän internetiin. Nyt Yhdysvalloissa tutkitaan tapausta, jossa kokaiinia myytiin Sonyn Playstation 4 -konsolin avulla. FBI sai selville Curtis Alexander -nimisen miehen myyneen kokaiinia Playstation Network -verkkopalvelussa.

Hän jäi kiinni vihjeen avulla, jonka antaja avusti poliisia myöhemmin peitetehtävässä. Hän esitti ostavansa Alexanderilta 100 grammaa kokaiinia FBI:n tarkastellessa myyjän viestejä.

Vice-lehden mukaan FBI myös pyysi Sony-yhtiötä luovuttamaan viranomaisille myyjään liittyviä tietoja. Speedola20-nimimerkillä esiintynyt Alexander myi kokaiinia 34 000 dollarin kilohintaan. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mitä ilmiantaja ja huumekauppias pelasivat Playstation Networkissa peiteoperaation aikana.