Katsoja söi 120 000 euron arvoisen taideteoksen: ”Se oli hyvin maukas”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nykytaiteessa lähes mikä tahansa voi olla taidetta, kunhan tekijä on tarpeeksi nimekäs ja keksii teokselleen tarpeeksi osuvan selityksen. Niin kävi myös Miami Beachilla Yhdysvalloissa esillä olleelle teokselle, joka oli käytännössä seinään ilmastointiteipillä kiinnitetty banaani.

Art Baselin taidenäyttelyn kävijät huomasivat miten paikalla ollut pilailija David Datuna irrotti Maurizio Cattelanin Comedian-teokseen sisältyneen banaanin seinältä, avasi kuoren ja söi sen suihinsa. Lauantaina sattunut tapaus aiheutti nopeasti poliisioperaation, kun viranomaiset hälytettiin paikalle selvittämään tapausta.

Taidenäyttely oli lauantaina avoinna toiseksi viimeistä päivää. Seinälle teipatun banaanin arvoksi on arvoitu noin 120.000 – 150.000 dollaria. Taitelija Cattelanin edustaja on sittemmin vahvistanut lehdistölle, että taidegalleria ei tule vaatimaan pilailijalta korvauksia.