Australiaan tulossa historian kuumin päivä – varjossa yli 50 astetta: ”Kuin sulatusuunissa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla on rikottu viime aikoina monia säähän liittyviä ennätyksiä, ja esimerkiksi lämpöennätyksiä on rikottu jo tuhansittain. Nyt Australiaan ennustetaan maan historian kuuminta päivää, kun lämpötilan uskotaan nousevan peräti yli 50 asteen. Viranomaiset ovat varoittaneet asukkaita tilanteesta, jota kuvataan sulatusuuniksi.

Koala menehtyi Australian maastopaloissa marraskuussa 2019.

Australian pääministeri Scott Morrison on ilmaissut huolensa ilmastonmuutoksesta, kun maassa jo viikkokausien ajan raivonneet maastopalot saavat jälleen uutta virtaa kuivuudesta ja kuumuudesta. Keskiviikoksi ja torstaiksi ennustetaan pätsiä, joka tulee todennäköisesti rikkomaan vuonna 1960 syntyneen edellisen lämpöennätyksen 50,7 astetta. Ennätyskuumuus mitattiin tuolloin Oodnadattassa, Etelä-Australiassa.

The Sydney Morning Heraldin mukaan hyvin kuuma ilmavirtaus lähestyy maata etelästä. Palovaroitus on julistettu jälleen lähes koko maahan. Alkaneen viikon lämpötilat tulevat todennäköisesti nostamaan myös koko joulukuun kaikkien aikojen kuumimmaksi kuukaudeksi. Samalla myös koko maan keskimääräinen lämpöennätys 40,3 astetta voi rikkoutua. Ennätyspäivä mitattiin Australiassa 17.1.2013.