Piiri pieni pyörii – Facebook omistaa neljä vuosikymmenen ladatuinta sovellusta

Digi · Tim Isokivi

Kiivaasta kilpailusta huolimatta Facebook on pysytellyt 2010-luvun ajan sosiaalisen median johtoasemassa. Vuosikymmenen ladatuimmat sovellukset ovat kaikki yhtiön omistamia.

Analytiikkayritys App Annie julkaisi listan 2010-luvun eniten latauksia keränneistä mobiilisovelluksista. Listan kärjessä ovat Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp ja Instagram. Kärkipään ensimmäinen sovellus joka ei ole Facebookin omistama on viidenneksi eniten ladattu Snapchat.

Top 10 -listalle nousivat myös Skype, TikTok, Youtube ja Twitter. Suomalaisille hieman tuntemattomampi nimi on kahdeksannelle sijalle noussut UC Browser, enimmäkseen Aasian maissa suosittu mobiililaitteiden verkkoselain.

1. Facebook



2. Facebook Messenger



3. WhatsApp



4. Instagram



5. Snapchat



6. Skype



7. TikTok



8. UC Browser



9. YouTube



10. Twitter