Syövyttävän aineen väitetään parantavan syövän – Facebook kielsi mainonnan

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Facebook on kieltänyt black salve, eli musta salva -nimisen aineen mainostuksen sivuillaan. Syynä ovat aineen potentiaalisesti terveydelle vaaralliset vaikutukset. Mustan salvan on väitetty olevan esimerkiksi iho- ja rintasyöpää parantavaa ihmeainetta.

Lääkärit ovat kuitenkin varoittaneet lumikki-kasvia ja sinkkikloridia sisältävän voiteen syövyttävän ihoa. Syöpäkudoksen lisäksi se tuhoaa myös tervettä kudosta. Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkevirasto FDA on nimennyt mustan salvan laittomaksi syöpälääkkeeksi.

Facebook on Buzzfeed-sivuston mukaan ilmoittanut sittemmin puuttuvansa voidetta mainostavien ryhmien toimintaan. Yhtiön mukaan potentiaalisesti hengenvahingollista mustaa salvaa mainostavat ryhmät toimivat vastoin yhtiön yhteisönormeja.