NHL-tähden ilmaveivi hämmästyttää – Mikael Granlundilta mallia?

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikael Granlundin legendaariseksi kohonnut ilmaveivimaali herätti maailmanlaajuista hämmästystä vuoden 2011 MM-kisoissa Venäjää vastaan. Nyt samankaltaista maalia on päästy todistamaan NHL-liigassa jo toistamiseen.

Carolina Hurricanes otti taannoin mittaa Winnipeg Jetsistä. Ottelussa nähtiin huikea hetki Hurricanesin venäläisen Andrei Svechnikovin tehtyä maalin ilmaveivityyliin. Maalivaihti Connor Hellebuyck ei voinut kuin ihmetellä tilannetta pelaajan iskettyä kiekon maaliin yläkulmasta.

Yhdysvaltalaisessa mediassa ilmaveiviä kutsutaan lacrosse-maaliksi erityisesti sikäläisissä kouluissa pelattavan haavipallon mukaan. Kyseessä oli jo toinen Svechnikovin ilmaveivimaali tällä kaudella. Aikaisempi tapahtui lokakuussa Hurricanesin ja Cagary Flamesin välisessä ottelussa.