267 000 000 Facebook-käyttäjän tiedot rikollisille

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tapauksesta, jossa maailman suurin sosiaalisen median palvelu Facebook oli vuotanut peräti 267 miljoonan käyttäjänsä puhelinnumerot vietnamilaiselle rikollisjärjestölle. Sittemmin on selvinnyt, että mukana oli paljon muitakin tietoja kuin pelkkiä puhelinnumeroita.

Engadget-julkaisun saamien tietojen mukaan rikollisten käsiin päätyi puhelinnumerojen lisäksi myös käyttäjätunnuksia ja nimiä. Tiedot löydettiin pimeän verkon foorumilta, johon kenellä tahansa on pääsy.

Tietojen epäillään tulleen kerätyksi scrapingina, eli raavintana tunnetun toimenpiteen avulla. Siinä julkista tietoa kopioidaan verkkosivuilta, tässä tapauksessa Facebookista. Tietojen pelätään päätyvän erilaisia puhelu- ja tekstiviestihuijauksia ja tietojenkalastelua tehtailevien rikollisten käsiin. Facebookiin puhelinnumeronsa lisänneitä kehotetaankin olemaan varuillaan saadessaan puheluita tai viestejä tuntemattomista numeroista.