Näin saat nötkötin ulos purkista – nerokas idea lopettaa lusikalla kaivelun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nötkötti, eli sian- ja naudanlihasäilyke, on täyslihatuote. Sitä voi säilöä hätävaramuonan tavoin, koska metallipurkin sisällä oleva liha ei mene huonoksi vuosienkaan saatossa. Nötköttiä on käytetty perinteisesti myös retkiruokana.

Säilykepurkkia joutuu perinteisesti kaapimaan, jotta kaiken lihatuotteen saisi sieltä ulos. Nyt verkkovideolla näytetään kikka, kuinka naudan täyslihasäilyke tulee helpommin purkista ulos. Avuksi tarvitaan kuuma liesi tai tulta.

Toisesta päästä avattu säilykepurkki asetetaan lämmön päälle. Sen jälkeen liha nousee purkista ulos ja nötkötistä voi leikata esimerkiksi tasapaksuja ja pyöreitä pihviä. Videon otsikoinnissa on käytetty sanaa lihamureke, vaikkakin kyseessä lienee tavallinen säilykeliha.