Maailman pienin piparkakkutalo – mahtuisi ihmisen hiukselle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen tutkija on virittäytynyt jouluisiin tunnelmiin luomalla tiettävästi maailman pienimmän piparkakkutalon. Se on 10 kertaa ihmisen hiuksen leveyttä pienempi.

Piparkakkutalo on tosin tässä tapauksessa hieman harhaanjohtava termi. Piparin sijaan mikroskooppinen talo koostuu silikonista. McMaster Universityn tutkija Travis Casagrande veisti sen kohdistetulla ionisäteellä.

Pienestä koosta huolimatta piparkakkutalo on erittäin yksityiskohtainen. McMasterin luomus on noin puolet pienempi kuin edellinen maailman pienin piparkakkutalo joka luotiin viime vuonna Ranskassa. Hänen tarkoituksenaan oli paitsi luoda joulumieltä, myös osoittaa mihin kaikkeen Canadian Centre for Electron Microscoby -laboratoriossa kyetään.