Pimeä tie altistaa onnettomuuksille – raju kolari tallentui videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lumisade ja pimeä vaikuttavat todella paljon liikenneturvallisuuteen, jolloin tulee muistaa ennakoiminen, riittävä turvaväli ja sumuvalojen käyttäminen. Nyt Venäjällä on taltioitunut kojelautakameralle tilanne, joka voisi käydä myös kotimaassamme Suomessa. Onnettomuus tapahtui yhtäkkiä ja yllättäen.

Videolla nähdään, kuinka autot ajavat pimeällä ja talvisella tiellä. Vastaantuleva auto sokaisee valoillaan ja aiheuttamalla lumipöllyllään kojelautakameralla varustetun ajoneuvon edessä olevan Hondan kuljettajan. Kuljettaja ajaa tien vieressä olevaa puurekkaa päin.

Videon kuvanneen auton kuljettaja onnistuu väistämään puurekkaa ja sujahtamaan kahden auton välistä. Hondan kuljettaja ja matkustaja selvisivät kolarista hengissä. Video toimii muistutuksena kaikille liikenneturvallisuudesta.