Maailman ensimmäinen krapulamuseo avattiin

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lähes jokaisella joskus liian suuria määriä alkoholia nauttineella on omat hyvillä tai huonoilla tavoilla ikimuistoiset krapulakokemuksensa. Nyt niille on jopa pyhitetty kokonainen museo.

Kroatian Zagrebissa asuva opiskelija Rino Dubokovic oli vaihtamassa ystäviensä kanssa krapulatarinoita, kun hän sai idean. Dubokovic päätti perustaa maailman tiettävästi ensimmäisen krapulamuseon. Kuusi kuukautta myöhemmin museo oli valmis avaamaan ovensa.

The Museum of Hangovers -museon kokoelmista löytyy muun muassa esineitä, jotka ihmiset ovat löytäneet kotoaan kosteiden iltojen jäljiltä. Vierailijat voivat myös pukea päälleen reaktiokykyä koettelevat olutlasit. Museon interaktiivisessa osiossa päästään puolestaan jakamaan omia krapulakokemuksia.

Dubokovic kertoo CNN-uutissivustolle, ettei tarkoituksena ei ole ylistää alkoholin ylenjuontia. Sen sijaan tavoitteena on luoda samaa yhteisöllisyyttä joka tavoitetaan omia pahimpia krapulakokemuksia jakaessa.