Vaalentavassa ihovoiteessa elohopeaa – nainen halvaantui ja joutui letkuruokintaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Kaliforniassa, Sacramenton kaupungissa asuva 47-vuotias nainen käytti seitsemän vuoden ajan Meksikosta tilaamaansa ihoa vaalentavaa voidetta. Hän levitti voidetta kaksi kertaa päivässä.

Valitettavasti voiteesta kertyi naisen elimistöön vaarallinen määrä elohopeaa, mikä puolestaan aiheutti hänelle metyylielohopeamyrkytyksen. Nainen hakeutui lääkäriin ensin lievien oireiden takia, koska hän kärsi tuntohäiriöistä raajoissaan. Muutaman viikon kuluttua hänen näkönsä oli sumentunut ja puhekyky heikentynyt, CNN uutisoi.

Naisen oireet ovat pysyviä ja hän on toimintakyvytön. Laitonta voidetta vuosien ajan iholleen levittänyt nainen on letkuruokinnassa. Suomalaiset ovat käyttäneet ennen elohopeaa erilaisten sairauksien ja vitsauksien hoitoon. Elohopealla on parannettu muun muassa kuppaa sekä poistettu kihomatoja ja täitä.