Poliisi tyrmistyi ilotulitteiden käytöstä Helsingissä: ”Nyt siis järki käteen!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime yönä ympäri maailmaa juhlittiin näyttävästi sekä vuoden että vuosikymmenen vaihtumista, kun vuosi 2019 hyvästeltiin ja vuosi 2020 toivotettiin tervetulleeksi. Miljardit ihmiset ympäri maailmaa juhlistivat merkkipäivää ilotulitteiden räiskettä katselemalla. Helsingissä monet eivät kuitenkaan osanneet käyttää ilotulitteita oikein.

Viime viikkoina monissa maissa ja myös Suomessa on vaadittu ilotulitteiden kuluttajakaupan kieltämistä, ja ilotulitteita väärin käyttävät ihmiset nopettavat huomattavasti tätä kehitystä. Helsingin poliisi julkaisi sosiaalisessa mediassa viestin, jonka mukaan viranomaisille oli tullut runsaasti viestejä siitä, että ilotulitteita oli ammuttu pahimmissa tapauksissa jopa ihmisten suuntaan.

– Olemme saaneet kymmeniä ilmoituksia ilotulitteiden väärinkäytöksistä ympäri kaupunkia. Erityisesti nuorisoporukat ovat ampuneet ilotulitteita mm. ihmisiä, autoja ja rakennuksia päin. Tällainen leikki voi aiheuttaa pahoja vammoja. Nyt siis järki käteen, Helsingin poliisi kertoi Twitterissä.