Shanghain uudenvuoden 2 000 dronea onkin valtaisa uutisankka?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa julkaistiin uudenvuodenpäivänä uutisia, joissa kerrottiin videon kerta miten Kiinan Shanghaissa juhlistettiin uutta vuosikymmentä ilotulitteiden sijaan poikkeuksellisesti esityksellä, jonka muodostivat peräti 2 000 dronea. Kiinalaisten medioiden julkaisemalla ja maailman valtalehtien levittämällä videolla dronet muodostavat upeita liikkuvia muotoja.

Shanghain esityksen on luonnehditaan lehdistössä tulevaisuuden ilotulitukseksi, jossa ruutia ei pala taivaalle. Nyt esitys on kuitenkin yllättäen kyseenalaistettu, sillä se on shanghailaisten lähteiden mukaan valtaisa maailmanlaajuinen uutisankka. Esimerkiksi Shanghain paikallisen verkkomedian Shanghai.istin mukaan videolla nähtävää esitystä ei todellisuudessa nähty kaupungin taivaalla lainkaan.

Samaan aikaan esimerkiksi uutistoimisto AP välittää edelleen esityksen videota, jonka muun muassa laatumediat The New York Times ja Independent sekä lukemattomat muut tunnetut mediat ovat jakaneet verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Ainakin yksi YouTubessa julkaistuista videoista on sittemmin poistettu. Paikallisten lisäksi myös useat länsimaiset ihmiset ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa olleensa paikalla ja että mitään videon kaltaista esitystä siellä ei nähty. Myös sosiaalisen median käyttäjien kuvaamat videot esityksestä loistavat poissaolollaan.