Varoitus! Suomalaisten suosikkiartistien nimissä huijataan jättisummia

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa toimii monenlaisia huijareita, jotka saattavat esiintyä esimerkiksi tunnettuina suomalaistähtinä. Tuoreessa julkisuuteen kantautuneessa tapauksessa huijari on esiintynyt laulaja Juha Tapiona.

Juha Tapion nimissä tehdystä valeprofiilista lähestyttiin YLEn uutisen mukaan Etelä-Suomessa asuvaa naista. Hänelle oli lähetetty viesti, jossa Tapion väitettiin olevan eroamassa ja tarvitsevan sen vuoksi rahaa. Uhria pyydettiin lähettämään tähdelle 10 000 euroa ja pitämään asia omana tietonaan.

Huijauksen tapahtumisen esti lopulta pankkivirkailija, joka huomasi ettei rahojen määränpäänä ollut tili kuulunut Juha Tapiolle. Uhri teki tapauksesta rikosilmoituksen.

Poliisin mukaan samankaltainen huijausyritys on tehty myös laulaja Kaija Koon nimissä tehdystä valeprofiilista. Huijaukset tomivat samalla tavalla kuin niin kutsutut rakkaushuijaukset ja nigerialaiskirjeet. Niissä uhreja yritetään saada siirtämään rahaa usein tunteisiin vetoavilla verukkeilla.