Paavi vaatii perheitä luopumaan älylaitteista kotona – tulisi keskittyä enemmän toisiinsa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Katolisen kirkon johtajana työskentelevä paavi Franciscus on voittanut monen sydämet vapaamielisellä otteellaan. Hän on muun muassa puolustanut evoluutioteoriaa, viinin nauttimista ja homoseksuaaleja. Mies on kuitenkin huolissaan perheiden hyvinvoinnista ja siitä, kuinka älypuhelimet vievät liikaa aikaa.

Kommunikaatio on jokaisen toimivan suhteen perusasia. Ilman kommunikoimista ei suhde toimi. Tämän tietää myös paavi Franciscus, joka on kehoittanut ihmisiä keskustelemaan keskenään sen sijaan, että tuijottavat esimerkiksi puhelimiinsa ruokapöyvässä. Ihmiset ovat hiljaa ja keskustelevat ainoastaan älypuhelimen välityksellä.

– Meidän tulee palauttaa keskustelutaito perheisiin. Isät,vanhemmat, lapset, lapsenlapset, veljet ja siskot tämä on teidän tehtävänne tänään, paavi sanoi sunnuntain messussaan, Reutersin mukaan.