Fyysinen kunto vaikuttaa suomalaisten seksielämään – nautinto ja tyytyväisyys lisääntyvät

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vuoden vaihtuminen tarkoittaa monille liikunnan lisäämistä ja kunnon kohottamista. Fyysisestä kunnosta, psyykkisestä hyvinvoinnista sekä ulkonäöstä ja terveydestä huolehtiminen vaikuttavat myös ihmisten makuuhuone-elämään suotuisasti. Tutkimuksen mukaan valtaosa suomalaisista nauttii enemmän seksistä, kun on fyysisesti hyvässä kunnossa.

Kaalimato.comin toteuttaman kyselyn mukaan energinen ja itsevarma olo omassa kehossa toimii paitsi arjen myös seksielämän piristysruiskeena. Suomalaisista jopa 71 prosenttia on sitä mieltä, että hyvästä fyysisestä kunnosta on hyötyä makuuhuoneen puolella seksin tuntuessa silloin nautinnollisemmalta. Fyysisen kunnon merkitys korostuu iän myötä.

Hyvä fyysinen kunto voi parantaa seksin nautinnollisuutta monellakin tapaa. Se vaikuttaa positiivisesti mielialaan, voi lisätä seksuaalista halukkuutta sekä edesauttaa fyysistä jaksamista niin arjessa kuin seksissä. Lisäksi hyvä fyysinen kunto voi edistää positiivista kehonkuvaa, joka puolestaan kohentaa seksuaalista itsetuntoa.

– Seksin nautinnollisuus ei silti kumpua pelkästä fyysisestä suorituskyvystä, vaan siihen liittyy vahvasti myös tunteet itseään ja kumppaniaan kohtaan, läsnäolo sekä riittävä ja hyvältä tuntuva fyysinen ärsyke. Nämä ja monet muut asiat yhdessä määrittelevät, kuinka nautinnolliseksi seksi lopulta koetaan, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen muistuttaa.