Vuorikiipeilijöille yli 700 000 euron lasku – porasivat reikiä UNESCOn suojelemaan kivimuodostelmaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suojellun kivitornin huipulle kiipeäminen on tullut kalliiksi kolmelle vuorikiipeilijälle. He tulivat poranneeksi reikiä UNESCOn suojelemaan Python Rockin kalliomuodostelmaan Kiinassa.

Kaksi miestä ja yksi nainen kiipesivät Python Rockin huipulle vuonna 2017. Noustakseen kivitornin huipulle he porasivat sen pintaan yhteensä 26 reikää. Teon jälkeen pidätetyt kiipeilijät on tuomittu Ananova-sivuston mukaan 655 000 punnan, eli yli 750 000 euron sakkorangaistukseen.

Python Rock edustaa niin kutsuttuja hoodoo-kivimuodostelmia. Erittäin kapea kivitorni on muodostunut yli 300 miljoonan vuoden aikana. Python Rockin huipulle kiipeäminen on vaikeaa, sillä sen halkaisija on ohuimmillaan vain seitsemän metriä.