Tutkija: ”Yli miljardi eläintä kuollut Australian maastopaloissa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australian laajalle levinneet ja tuhoisat maastopalot eivät ole vaikuttaneet ainoastaan ihmisiin. Myös maan monipuolinen eläin- ja kasvikunta on kärsinyt niiden ansiosta.

Sydneyn yliopiston ekologian professori Chris Dickman arvioi pelkästään Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa kuolleen yli 800 miljoonaa eläintä. Koko maassa lukema kohoaa todennäköisesti yli miljardiin. Vielä jokin aika sitten Dickman arvioi 480 miljoonan elämen menettäneet henkensä palojen vuoksi.

Maastopaloissa suoraan kuolleiden lisäksi arvio kattaa ne eläimet jotka ovat menettäneet henkensä niiden aiheuttaman nälän, nestehukan tai elinalueen häviämisen vuoksi. NBC News -uutissivuston mukaan luku kattaa nisäkkäät, linnut ja matelijat mutta ei esimerkiksi sammakkoeläimiä ja selkärangattomia.