Liikalihavat siskokset paljastavat: ”Juomme 12 tölkkiä limonadia päivässä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Kentuckysta kotoisin olevat Amy ja Tammy Slaton ovat noin kolmekymppisiä naisia ja siskoksia keskenään. He ovat sairaalloisen lihavia. Naisten yhteispaino on yli 450 kiloa, ja nyt siskokset ovat päässeet televisiosarjan tähdiksi.

Naiset ovat epäterveellisillä elintavoillaan lihoneet hengenvaarallisen kokoluokkaan. He saavat TLC-televisiokanavan 1000-lb Sisters -sarjassa apua ongelmiinsa sekä tukea laihdutusurakkaansa. He muun muassa tapaavat ravintoterapeutin, joka kysyy kuinka paljon siskokset juovat vettä päivässä.

– Emme juo vettä, juomme limonadia. Noin 8-12 tölkkiä päivässä. Se on kuitenkin sokeritonta, koska kuulimme lapsena sen olevan terveellisempää, hädin tuskin tuoleilleen istumaan mahtuvat naiset kertovat äimistyneelle ravintoasiantuntijalle.

Heidän limonadin juominen rajoitetaan kertaheitolla yhteen tölkkiin päivässä. Sokerittoman limonadin terveysvaikutuksista on kiistelty pitkään, koska keinotekoisten makeutusaineiden kerrotaan huijaavan elimistöä tuottamaan liikaa insuliinia, mikä puolestaan varastoituu rasvana kehoon.