Australian koalakanta romahtanut – maastopalot tekevät niistä uhanalaisen lajin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Australiaa on piinannut mittavat maastopalot jo kuukausien ajan. Palojen sammutustöitä vaikeuttavat kuivuus ja kuumuus maan lämpötilan noustua jopa 50 asteeseen. Palot ovat aiheuttaneet mittavaa tuhoa Australian eläinkantaan, ja tutkijoiden mukaan kuolleiden eläinten määrä onkin ylittänyt jo miljardin.

The Australian -sivuston mukaan Australian maastopaloissa on kuollut niin paljon koaloja, että niiden kanta on saamassa virallisen uuden uhanalaisuusluokituksen. Maastopalojen aiheuttama lopullinen tuho on nähtävissä vasta sitten kun palot on saatu kokonaisuudessaan sammutettua, mutta tällä hetkellä arvioidaan, että koalasta on tulossa erittäin uhanalainen laji.

Koalan uhanalaisuusluokitus muutettiin jo vuonna 2012 elinvoimaisesta vaarantuneeksi. Koalakanta oli laskussa jo ennen maastopaloja, mutta palojen myötä hyvin suuri määrä eläimiä on menehtynyt, minkä lisäksi suuri osa niiden elinympäristöstä on tuhoutunut.