Oulun poliisilta tärkeä viesti autoilijoille: ”Hölömö ei kannata olla”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Talviaamuina lukemattomat autoilijat tuskailevat autojensa jäätyneiden ikkunoiden kanssa, ja joillain ei riitä edes aikaa raapata niitä puhtaaksi. Toiset taas käynnistävät autonsa hetkeä ennen lähtöä, jolloin auton ikkunat sulavat auton oman lämmityksen voimin. Sillä voi kuitenkin olla ikäviä seurauksia, jos paikalle osuu rikollisia.

View this post on Instagram

#repost • @oulunpoliisi Mitenkä sitä talavella autoillaan? 🚙❄ Pittää muistaa raapata lasit ja muistaa ottaa mukkaan vähän lämmintä vaatetta jos oot menosa kauemmas. Voi ne toki laittaa päällekkin. Ei tuu sitten kylymä, jos tullee onkelmia. Ja hölömö ei kannata olla. Autua ei kannata jättää yksinään käyntiin mihinkään. Sen saattaa rosvo viiä ja sitten on perin hankala tilanne. Vakkuutus ei välttämättä korvaa mittään ja monesti nuita ei saa ehejänä takas. Elä ainakaan sitä tärkeintä eli lasta sinne autoon jätä, jos kuitenkin päätät olla hölömö ja jättää auton yksinään käyntiin. Vaikka sitä ei kukkaan varastas, se saattaa vaikka syttyä palamaan. Niitä yksinään käymään jätettyjä on viety tänä talavena jo monta. #oulunpoliisi #suomenpoliisi @suomen_poliisi #talviautoilu #winter #drivesafe #police #officer #poliisi

A post shared by Suomen poliisi (@suomen_poliisi) on

– Ja hölömö ei kannata olla. Autua ei kannata jättää yksinään käyntiin mihinkään. Sen saattaa rosvo viiä ja sitten on perin hankala tilanne. Vakkuutus ei välttämättä korvaa mittään ja monesti nuita ei saa ehejänä takas. Elä ainakaan sitä tärkeintä eli lasta sinne autoon jätä, jos kuitenkin päätät olla hölömö ja jättää auton yksinään käyntiin.

Tiedossa on siis jo useita tapauksia, joissa lämmitystä varten käyntiin jätetty auto on varastettu. Toinen erittäin tärkeä viesti on, että lapsia ei tule jättää autoon ilman aikuisten valvontaa.

– Vaikka sitä ei kukkaan varastas, se saattaa vaikka syttyä palamaan. Niitä yksinään käymään jätettyjä on viety tänä talavena jo monta. Pittää muistaa raapata lasit ja muistaa ottaa mukkaan vähän lämmintä vaatetta jos oot menosa kauemmas. Voi ne toki laittaa päällekkin. Ei tuu sitten kylymä, jos tullee onkelmia.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.