Huono lumitilanne ongelmana – Villasukkajuoksun SM-kisat siirretty

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä on keksinyt kääriä talvijalkineensa liukkaalla kelillä villasukkaan. Kengän päällä oleva villasukka antaa erinomaisen pidon jäisellä alustalla. Harva kuitenkaan lähtisi ulkoilemaan talvipakkasella pelkästään villasukissa.

Orivedellä tämä on mahdollista ja vieläpä kilpailumielessä. Kaupungissa järjestetään viikonlopputapahtuma, jossa villasukat nousevat pääosaan. Tapahtuman kohokohta on Villasukkajuoksun SM-kisat, jossa mitellään parhaiten villasukillaan pinkovien Suomen mestaruudesta.

Nyt tapahtuman organisaattorit ilmoittavat, että huono lumitilanne on estänyt kilpailun järjestämisen aiotulla aikataululla, joten tapahtuma on siirretty pidettäväksi 14. maaliskuuta. Tapahtuman järjestää yhteistyössä kaupungin lisäksi eri Oriveden yrittäjät, liikkeet ja seurat.

− Kilpailun työryhmä seuraili huonoa lumitilannetta Etelä-Suomessa, ja pari viikkoa ennen kisaa teimme päätöksen tapahtuman siirtämisestä. Villasukkajuoksu on lumilaji ja vaatii vähintään kymmenen sentin lumikerroksen, jotta juoksu on miellyttävää, kertoo kisajärjestäjän, OSMAKE ry:n puheenjohtaja Anna Puolakka.

Villasukkajuoksun SM-kilpailut järjestetään Orivedellä historiansa toista kertaa. Ensimmäiset kisat saivat loistavan vastaanoton: juoksijoita eri sarjoissa oli yhteensä 370 ja yleisöä kaikkiaan noin 1.000 henkeä. Kisoihin osallistuu aktiivijuoksijoita ja polkujuoksun harrastajia, mutta myös paljon ensikertalaisia.