Viimeinkin! Rankkasade alkoi Australiassa – yli 30 maastopaloa jo sammunut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Australiassa on raivonnut syyskuusta saakka historiallisen rajuja maastopaloja, joissa on kuollut kymmeniä ihmisiä ja jopa miljardi eläintä. Ennätysmäiset helteet ovat ruokkineet paloista valtaisan infernon, joka on tuhonnut tuhansittain koteja. Tänään New Sputh Walesin osavaltion asukkaiden toiveet sateista ovat viimein toteutuneet.

Melbournen alueella alkaneet rankkasateet ovat toistaiseksi sammuttaneet jo yli 30 maastopaloa ja aiheuttaneet voimakkaita äkillisiä tulvia. Pahimmillaan osavaltiossa riehui 122 maastopaloa, mutta tällä hetkellä enää 88, mikä sekin on toki valtava määrä. Meteorologit ovat ennustaneet alueelle jopa 80 millimetrin sademääriä torstain ja sunnuntain väliselle jaksolle, joten luonto tulee todennäköisesti sammuttamaan lisää maastopaloja lähipäivien aikana.

Rankkasateet tuovat tuhansille palomiehille ainakin hetkellistä helpotusta, sillä he ovat taistelleet tulta vastaan jo yli kolmen kuukauden ajan. Australialaiset iloitsevat parhaillaan sosiaalisessa mediassa sateista, joista on julkaistu eri kanavilla lukemattomia kuvia ja videoita. Samalla paloviranomaiset muistuttavat, että sateet eivät tule sammuttamaan kaikkia alueen maastopaloja, joten taistelu niitä vastaan jatkuu.