Harry ja Meghan menettivät kuninkaallisen statuksensa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britannian kuningasperheessä on viime päivinä kuohunut, kun Prinssi Harry ja hänen vaimonsa Meghan Markle ilmoittivat aikovansa ottaa etäisyyttä brittihoviin. Nyt kuningatar on ilmoittanut mitä Harrylle ja Meghanille sekä heidän Archie-pojalleen siitä seuraa.

Brittilehtien mukaan seurauksista on sovittu yhdessä Sussexin herttuaparin kanssa. Harry, Meghan ja Archie menettävät julkisen rahoituksensa lisäksi myös kuninkaallisen statuksensa, joten heitä ei enää jatkossa nimitetä ”kuninkaalliseksi korkeudeksi”. Jo aiemmin kävi ilmi, että Harry ja Meghan eivät tule osallistumaan kuningasperheen virallisiin edustustilaisuuksiin.

Jatkossa Harry ja Meghan maksavat siis elämisensä omasta pussistaan ja joidenkin tietojen mukaan kulujen kattamiseen osallistuu merkittävältä osalta myös Harryn isä Prinssi Charles. Taannoin kerroimme, että perheen turvatoimet maksavat peräti 700.000 euroa vuodessa. Jatkossakin Harry, Meghan ja Archie ovat osa kuninkaallista perhettä.