Peltipoliisiin Lapinjärvellä 80 km/h alueella 236 km/h

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on nykyisin käytössä suuri joukko poliisin automaattisia valvontalaitteita, eli niin sanottuja peltipoliiseja. Niiden merkitys liikenneturvallisuudelle on usein kyseenalaistettu, mutta valtion rahastuskoneina laitteiden merkitys on nykyisin suuri. Nyt eräs peltipoliiseista on mitannut hurjan ylinopeuden.

Valtatie 6:n varrella Lapinjärven Pukarossa sijaitseva valvontalaitteisto tunnisti 80 kilometrin rajoitusalueella 14. tammikuuta kello 3.18 aamuyöllä ajoneuvon kaahaavan peräti 236 kilometrin tuntinopeudella. Ylinopeutta oli siis ennätysmäiset 156 kilometriä tunnissa. Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein julkaisi tapauksen tiedot.

– Mitattu nopeus 236 km/h, ylinopeutta 156 km/h. Ei näin! ylikomisario kirjoitti Twitterissä.

Päivityksen yhteydessä ei ollut edes sumennettua kuvaa, joten on mahdollista, että poliisin kamerajärjestelmä ei ehtinyt saada kaaharista edes kunnollista kuvaa, josta kuljettaja olisi ollut tunnistettavissa.