Kevin Spaceyta ahdistelusta syyttänyt kuoli – uhrin poika aikoo jatkaa oikeuskäsittelyä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hollywood-tähti Kevin Spaceytä seksuaalisesta ahdistelusta syyttänyt hieroja Celso Alves menehtyi syöpään viime vuoden syyskuussa. Mies paljasti kaiken näyttelijän teoista kuolinvuoteellaan omalle pojalleen, Sky Alvesille. Nyt poika aikoo viedä asian päätökseen isänsä muiston kunniaksi.

– Isäni oli ensimmäisten joukossa paljastamassa Spaceyn tekoja ja se on jäänyt häneltä perinnöksi. Pian sen jälkeen myös muut uskalsivat kertoa kokemuksistaan, Alves kertoo RadarOnlinelle.

Anonyyminä aiemmin pysytellyt Celso Alves nosti vuonna 2018 kanteen näyttelijää vastaan. Sen mukaan Spacey oli pakottanut hierojan koskettelemaan hänen sukupuolielimiään kahdesti Malibussa sijaitsevassa kodissaan vuonna 2016. Oikeuskäsittely jäi kuitenkin kesken Celso Alvesin menehdyttyä.

Hänen poikansa kertoo, että Alves ei halunnut nimeään julkisuuteen korkean profiilin asiakkaidensa vuoksi. Kyse oli luottamuksesta muita asiakkaana olleita julkisuuden henkilöitä kohtaan. Aiempi oikeusjuttu hylättiin tuomarin päätöksellä, kun Celso Alves menehtyi. Sky Alves voi kuitenkin nostaa kokonaan uuden oikeuskanteen, jossa ovat todisteena hänen isänsä kuolinvuoteellaan kertomat asiat.